Dvadesetpetogodišnja majka u Moradabadu, kod Nju Delhija, dobila je teške opekotine na licu i tijelu nakon što ju je muž polio kiselinom.

Tridesetdvogodišnji Siradž bio je bijesan na suprugu Farah zato što mu nije donijela miraz, a razljutilo ga je i to što mu je po drugi put rodila djevojčicu, a on je želio sina.

Sa opekotinama na licu, šakama i stomaku Farah je hitno odvezena u bolnicu, piše fokus.ba.

Njena sestra Nusrat Džahan kaže da se Farah prije osam godina udala za Siradža i da su počeli da se svađaju prošle godine kada je zatražio miraz. Farah kaže da su problemi s porodicom supruga nastali nakon što je rodila prvu ćerku.

Optuživali su me da sam namjerno rodila djevojčicu. Kako je vrijeme prolazilo, tako su me sve više maltretirali, a prošle godine situacija se mnogo pogoršala.

Pod pritiskom porodice, Siradž je zahtjevao od nje da od roditelja traži novac.

Pošto ih nisam poslušala, počeli su da me tuku, a kad sam rodila drugu kćerku, stvar je došla do usijanja. Zbog djece sam se trudila da izdržim svakodnevno zlostavljanje. Pitala sam se ko će izdržavati mene i djecu ako napustim Siradža – kaže ona, ali priznaje da nije mogla da zamisli da će on ići toliko daleko da je polije kiselinom.

Nikada mu to neću oprostiti – kaže ona.

SHARE